אלרגיה למזון במקום העבודה

בפוסט זה אסביר בקצרה על הקשר בין אלרגיות למקום העבודה

רקע (פורסם במקור בלינקדאין)

לפני כמה חודשים עלה שיח על כשרות במקום העבודה, האם צריך להתחשב.

כמי שבמשך כמה שנים עבדה בתחום הרווחה בהייטק, הייתי צריכה לדאוג לעיתים למזון מותאם לכל כך הרבה אנשים. לשמחתם, כבר הייתי אמא לאלרגי בשלב זה וכך גם מידת ההתחשבות וההשתדלות שלי להתאמות.

אז נכון, אלרגיות וצליאק לא זהות בהתייחסות שלהן כמו כשרות או העדפות מזון (טבעונות, פליאו ועוד) אבל מבחינתי היה חשוב לי לתת מענה לכל העובדים.

* גילוי נאות- אני אמא לילד מולטי אלרגי בן 7.5, לפני שהתגלו לבארי האלרגיות רמת המודעות שלי לנושא הייתה קיימת אך מן הסתם נמוכה יותר.
עבדתי בעבר עם אנשים אלרגים ועשיתי את מירב המאמצים להתחשב בהם כאשר הזמנתי כיבוד למשרד. אגב בהמשך לכך, באותה מידה שהתחשבתי בכשרות וברגישים ללקטוז או צליאקים. מבחינתי זה היה זהה.

וזה מוביל אותי לעניין עצמו- זה לא זהה!

אלרגיה למזון היא סכנת חיים וממש לא שקולה להעדפות מזון אלה או אחרות. תמיד היה לי חשוב להתחשב בפליאו, טבעונים, אוכלי כשר ועוד. אבל ההבנה שלי באמת לנושא של האלרגיות התחדדה רק לאחר שהפכתי בעצמי להיות אמא לילד אלרגי.
אז אתן לכם שיעור הסברתי קצר למה זה אומר להיות עם אלרגיה למזון ואיך זה קשור אליכם כבני אדם בכלל או כמי שאמון על נושא הכיבוד ורווחת העובדים בארגון.
*הערה- הפוסט הזה עוסק באלרגיות אך ההמלצות בו כמובן יכולות להתאים גם לכשרות, צליאק, טבעונות ושאר העדפות או צרכים תזונתיים ***

אלרגיה למזון ואיפה זה תופס אותי?

1. קיימים 8 אלרגנים נפוצים אך ניתן להיות אלרגים לכל רכיב מזון ואלרגיה יכולה להופיע בכל שלב בחיים.
2. תגובה אלרגית עלולה להתפרץ כתוצאה מאכילה, מגע ו/או הרחה. תגובה אלרגית עלולה להוביל למוות!
3. רק לאחרונה (ינואר 2025) עבר החוק בישראל שמחייב סימון אלרגנים על מוצרי המזון. אך עד שהוא ייושם יקח כ-5 שנים באופן מדורג. ועד אז מבחינתנו צריך להמשיך להקפיד על בדיקה מדוקדקת של היצרנים, מי אמין ומי לא.  

ולמה זה כל כך חשוב?

קודם כל כי לא זו הדרך לאבד עובד…

ועכשיו ברצינות – במהלך היום, מרביתנו שוהים במקום העבודה יותר שעות מאשר בבית שלנו. ולא סתם הרבה מקומות עבודה מתייחסים לעובדים שלהם כאל "משפחה".

לפני כשנה שיתפה אותי חברה אלרגית שהיה לה התקף קשה במקום העבודה. היא הבינה שיש לה התקף אבל לא קלטה את החומרה שלו. במקום לשתף מישהו במקום העבודה היא התקשרה לבעלה וביקשה ממנו שיפגוש אותה בתחנת הרכבת.

היא יצאה מוקדם ממקום העבודה על רקע ההתקף ועלתה על רכבת לכיוונו. רק כאשר הוא ראה אותה הוא הבין שהמצב שלה חמור והוא הזריק לה את האפיפן שהיה ברשותה.

במזל זה נגמר טוב.

במקרה הגרוע היא יכלה למות.

לכן, חשוב לשתף את הקולגות שלכם אם אתם אלרגים. חשוב שתהיה התחשבות בסביבת העבודה. לא להחזיק בוטנים במטבחון המשותף אם יש מישהו אלרגי לבוטנים. ולקחת ברצינות את הנושא.

ברמה הפרקטית: איך אתם יכולים לסייע לעובד אלרגי/ או לעובד שמי מבני משפחתו אלרגי?

1. בשאלון הקליטה של עובד – לכתוב האם יש העדפות תזונה מטעמי כשרות/רפואי ולבקש לדעת גם לגבי בני המשפחה
2. בהזמנת כיבוד למשרד ובאירועי חברה- להתחשב עד כמה שאפשר באלרגיות
3. אם יש עובד שיש לו אלרגיה לאלרגן בהרחה כמו בוטנים, אגוזים, דגים- לא להכניס למשרד את האלרגנים האלה בשום מקרה! לדאוג שיהיה שילוט על כך במטבחון. כן גם אם זה אומר שלא תנשנשו במבה בהפסקת צהריים.
4. להביא הדרכה לארגון של מד"א או עמותת יה"ל ולדאוג גם לשים
בערכת העזרה ראשונה של המשרד 2 מזרקי אפיפן וטיפות פניסטיל
5. כאשר שולחים פינוקים לבית ויש ילד או בן משפחה אחר מקרבה ראשונה אלרגי, לנסות לעשות התאמות למארזים.

נראה לי שנתתי מספיק טיפים על רגל אחת ותודה למי שטרח לקרוא.
בנימה אישית לסיכום-
אל תבואו עם הילדים לגינה עם במבה אני ממש אודה לכם 🙂

שתפו אותי:

הקראת הספר